Legal Advice

Jogi kérdésekkel, munkavégzés jogszabályi hátterével, legalizálásával kapcsolatban keresse Jogtanácsos Irodánk Munkatársait az icamedu@icamedu.com email címen tudja megkeresni kérdésével.

Az ICAM Legal Advice ( ILA ) jogi és legális munkavégzéssel kapcsolatos kérdésekben kíséri végig ügyfeleit elsősorban az Esztétikai Medicina, Medicina munkakörbe tartozó bejegyzésekkel és jogszabályi követelmények feltárásával illetve harmonizálásával kapcsolatos témákban.

Magyarországi tevékenységekhez vagy magyar végzettség alapján történő külföldi munkavégzésekhez egyaránt segítséget adunk ügyfeleinknek.

Közreműködésünk magában foglalja az Ön végzettséginek áttekintését, akkreditálási, hitelesítési vagy átképzési lehetőségek feltárását és ügyintézését, végezni kívánt tevékenységének adminisztratív és jogi vonatkozásainak részletes értékelését.

Mi elkísérjük ügyfeleinket a megfelelő szervekhez és elvégezzük a bejegyzéshez, nyilvántartáshoz, valamint az adók befizetéséhez és tevékenységi körök jegyzéséhez szükséges összes dokumentációt.

Az ILA nagy tapasztalattal rendelkezik esztétikai műhibákkal, reklamációkkal, hatósági ellenőrzésekkel kapcsolatos jogi tanácsadás területén; az ILA Iroda minősített munkatársakból álló csapatát ügyvédek, jogászok, egykori hatósági ellenőrök, orvos szakértői tapasztalattal rendelkező szakemberek, könyvelők és okleveles fordítók alkotják.

Az ILA csapata magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven tud segíteni.


Az ICAM Consulting nagy múltra tekint vissza a Klinikai Medicina és SPA/ Medical Wellness világához kapcsolódó szakemberek és cégek képzésében, tanácsadásában.

Az ICAM Consulting elsődleges érdeme a teljes diszkréció, klinikájának, cégének, befektetésének a gazdasági optimalizálása, munkatársainak teljes betanítása, rendszer szintű megtérülő kezelések bevezetése függetlenül az Ön vállalkozásának méretétől és jelenlegi pácientúrájától.

Jelentős tapasztalatunk és professzionalizmusunk lehetővé teszi, hogy felülről lefelé haladva vizsgáljuk az Ön vállalkozásának fejlesztését, befektetésének reális profit hozamát és rámutassunk a javítandó hibákra, zárványokra amik jelenleg a maximális hatékonyság útjában állnak.

Az ICAM Consulting-nál az Ön befektetésének a fejlesztése a legfontosabb, elsődleges célként mehatározva: A MINŐSÉGET

Olyan nagy tekintélyű cégekkel dolgoztunk együtt, mint pl

 • Four Seasons Gresham Hotel Budapest
 • Bambara Hotel
 • Shiraz Hotel
 • Cascade Resort
 • Magnólia Day Spa
 • La Contessa Kastély Hotel
 • Dr. Rose Magánkórház

Irodánk szinte minden egészségügyi és esztétikai tevékenység legális végzésre irányuló bejegyzési, bejelentési vagy engedélyezési folyamatban ügyfelei rendelkezésére áll.

Tanácsadásunk és munkánk elsősorban abban rejlik, hogy feltárjuk Önnek, hogy a végezni kívánt tevékenységhez milyen végzettségre, engedélyekre, tevékenységi körökre, cégformára, biztosításokra, alkalmazottakra vagy helységre van szüksége, ezekben a folyamatokban segítjük Önt, össze állítjuk a szükséges folyamatot és dokumentációt.

Speciálisan a következő tevékenységek végzésével kapcsolatban vállalunk tanácsadást:

 • Orvosi rendelő nyitása
 • Rendelő nyitása
 • Egészségügyi szolgáltatás nyújtása
 • Esztétikai Medicina Kezelések Végzése
 • Kozmetikai tevékenység végzése
 • Hatáskör túllépés
 • Kuruzslás vádja
 • Jogosultságok és tevékenységi körök
 • Esztétikai Medicinában és kozmetikákban használt intradermális orvostechnikai eszközök eredetének és használati jogosultságuknak vizsgálata, EU-s eljárás megindítása
 • Képzések legitimitásának, esztétikai Tanusítványok, Certificate-ek, Oklevelek eredetének és bejegyzésének ellenőrzése, az általuk tanúsított tevékenység végzésére vonatkozó határok és jogosultságok feltárása
 • Hatósági vagy bejelentés alapján indított eljárásokban, ellenőrzésekben a dokumentációk, a vizsgálat pozitív lefolytatásához szükséges felkészülés folyamatának segítése
 • Képzések bejelentésével vagy engedélyezésével kapcsolatos ügymenet

Külföldi állampolgároknak irodánk minden diplomával, szakképesítéssel és orvosi vagy esztétikai területen történő elhelyezkedéssel, munkavállalással, vállalkozás alapítással kapcsolatos ügyintézést vállal.

Külföldön szerzett oklevelek, szakképesítések, diplomák vagy titulusok elismertetési eljárásai magyar állampolgárok részére.

Külföldi munkavégzéshez szükséges dokumentumok beszerzése és ügyvitele, magyar végzettségek elfogadtatása elsősorban Esztétikai tevékenységek, Medicina területeken. 

Az Esztétikai, Kozmetikai kezelésekkel összefüggő vagy orvosi műhiba perek kifejezetten speciális területei mind a jogi mond az Orvos Esztétikai területeknek, tekintettel arra, hogy a megfelelő jogi képviselet ellátása érdekében elengedhetetlen az orvosi szaktudás, a speciális ismeretek.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy bár a megfelelő orvosi szaktudással párosított ügyvédi képviselet rendre eredményes, az ügyek sikeresen végződnek, a károsultak számottevő része - a szakterület bonyolultságából adódóan - meg sem kísérli az igényérvényesítést vagy nem a megfelelő szálon indul el az érvényesítés tekintetében.

Az ILA bármely fél érdekeit hitelesen képviseli, több, mint 15 év valós tapasztalattal.

Legyen Ön orvos, páciens, kozmetikus vagy vendég, hogyha úgy érzi olyan sérelem érte ami jogi orvoslatot kíván, keresse meg irodánkat.

A műhibaperekben rejlő jelentős kockázat csökkentése, elkerülése érdekében elengedhetetlen a megfelelő szakemberekkel történő előzetes konzultáció.

Az orvosi műhiba perekben történő jogi képviselet ellátása magas szintű orvosi és jogi szaktudást igényel, amelyet Irodánk szinte egyedülálló módon tud biztosítani Ügyfelei számára.

A dokumentáció előzetes átvizsgálása, a szakirodalom esetleges tanulmányozása, orvos szakértőkkel/szakorvosokkal történő konzultáció, az érintettek beszámolói útján képesek vagyunk felmérni a kártérítési igény jogosságát mind jogi, mind orvosi szempontból. Ennek fényében tudjuk eldönteni azt, hogy a perbeli sikerre milyen esély mutatkozik, és csak akkor vállaljuk a perbeli képviseletet, ha annak sikerére jó esélyt látunk, megelőzve ezzel a károsultak, betegek vagy hozzátartozóik felesleges kiadásait.

A hosszas peres eljárás megelőzése érdekében, a legtöbb esetben törekszünk a peren kívüli megegyezésre, amely sok esetben eredményes is, így az ügyek rövid idő alatt lezárhatók. Abban az esetben azonban, ha ez mégsem vezet eredményre, a kártérítés, sérelemdíj iránti igényt peres eljárásban érvényesítjük. A peren kívüli megegyezést és a per megindítását átható orvosi minősítésnek szükséges megelőznie. Az ehhez szükséges orvosi szaktudást mi biztosítjuk Ügyfeleinknek, valamint szükség esetén egyéb szakorvosi konzultációt is igénybe veszünk.

Érheti Önt orvosként vagy Kozmetikusként olyan kárigényre tett kérés vagy fenyegetés, ami nem jogos és többnyire az elvégzett kezelés díjának visszafizetésére irányul az igény.

Mivel irodánk 100% osan ismeri az orvosi, Esztétikai kezelések legális végzésének jogszabályait, hátterét és precedenseit és tisztában van azon kárigényekkel is amik nélkülöznek szinte minden jogosultságot vagy valóságot és tudjuk, hogy Ön mint szakember nem engedheti meg, hogy rendelési vagy munka idejéből ilyen ügyekre fecséreljen értékes órákat, ellátjuk rendelők, orvosok, szalonok, kozmetikusok képviseletét is

.