A Klinikai Kozmetikus Terapeuta Diploma Képzésről

2021.10.24

Amikor "belekeveredtünk" a Klinikai Kozmetikus Terapeuta Diploma Képzés ICAM akkreditálásába, az eredeti célunk a Level7 Klinikai Esztétikai Medicina vizsga és képzés regisztrációja volt...

A Level7 szint az Esztétikai Medicina legmagasabb szintje, csak orvosok, köztük is csak olyan jelentkezhet rá, akinek érvényes Orvosi praxis bejegyzése és engedélyszáma van, beszél legalább B2 szinten angolul és minimum 4 éve végez Esztétikai Kezeléseket, vagy van rá legalább 4 szemeszternyi ideje és lehetősége, hogy az eredeti képzés syllabiusa szerint ezt megtanulja.

Annak ellenére, hogy az ICAM akkreditált Level7 oktató Akadémia lett és a vizsga nem csak titulust, hanem tudást is jelent, nem látok nagy esélyt arra, hogy szakorvos ebbe belekezdene - az okait most inkább nem feszegetem.

Viszont a regisztráció, akkreditáció és számtalan auditálás közel egy éves folyamata közben szó szerint szembe találtuk magunkat a Klinikai Kozmetikus (eredeti neve Clinical Cosmetologist - ez is szerepel a leendő Diplomán, de révén Magyarországról szó, egyenlőre a Kozmetikus Terapeuta elnevezést használjuk ) Terapeuta Diploma Modullal.

Ennek a felvételére már agitáltak az Angol Vizsga központnál, és elkezdtünk dolgozni a modulon.

Mára bejegyzett, nemzetközi szinten naprakész Level 1-2-3 modulokból választhatnak a magyar hallgatók.

Ez a képzés nem ad olyan új ismereteket amiknek az azonnali bevezetése gyors megtérülést ígérne. Ez nem egy új innováció, egy új termék vagy egy új gép.

A kozmetikus szakma azon rétegének érdemes gondolkoznia a beiratkozáson és a képzés elvégzésén, akiknek ideje és lehetőségei megengedik azt, hogy olyan tudásba, önképzésbe fektessenek időt és pénzt, ami anyagilag nem térül meg közvetlenül a képzés után.

Ezt érdemes tisztán látni.

Ez hosszú távú befektetés márcsak azért is, mert tanulni kell nagyon sokat a sikeres vizsgához.

És biztosan lesz olyan információ ami ismerős lesz, de új aspektusból megközelítve új értelmet nyer és egyszerre összeáll minden egy új egésszé.

A tervezett oktatók legnagyobb része Angol, Spanyol és Francia kozmetológusok, orvosok közül tevődött össze. Viszont egyikük sem beszél magyarul. És persze vannak kíváló magyar kozmetikus szakoktatók, de Mi az eredeti tananyagot oktattuk tavaly a nizzai ICAM campuson a "pilot" évfolyamunknak és azt fogjuk a magyar hallgatóknak is.

Így a komplett tananyag nemzetközi, magyar fordítással, magyar oktatók "interpretálásával", de a külföldi kollégák lektorálásával és ellenőrzésével.

A gyakorlati szakasz intenzív nizzai táborában személyesen is találkozik velük minden hallgatónk, előadásaikat angolul lehet majd hallgatni magyar tolmácsolással.

Külföldön nem újdonság, hogy a tudásért tanul valaki és márka független oktatást választ, aki erre vágyik, 2021. novemberi beiratkozást követően 2022 januártól Magyarországon is választhatja a Nemzetközi Level 1-2 vagy 3 Klinikai Kozmetikus Terapeuta Diploma Modulokat.