Libanontól Nizzáig - bemutatkozik az ICAM szakmai vezetője és elmondja, hogy telik a hallgatóknak egy nap az  Esztétikai Medicina Képzés Gyakorlatán

2022.03.04

Végletes vagyok. Mindenben. Sajnos vagy szerencsére ? Még most, 48 évesen sem tudom eldönteni...Egyszerre tartom határtalannak a tanulást és a tudást - mint lehetőséget és szorítom szigorú korlátok közé a kezelési protokollokat.

Azt vallom, nem szabad mindent megvalósítani az esztétikai medicinában amit lehet.

Az ICAM Akadémia a hitvallásom védjegye. Nem leszek álszent, nem a "gyermekem", ha így tekintenék rá, nem tudnám olyan kritikusan kezelni ami a fejlődéséhez szükséges, de mindenképpen a védjegye annak amit képviselek.

Aki nálunk tanul, nem bánja meg. Egészen biztosan elvarázsolja az esztétikai medicina lehetőségeinek világa. A tudást az Akadémia garantálja.

Úgy kell erre a pályára tekinteni, mint egy puzzle képre. Apró kis darabokból áll össze a végleges kép, melyből egyetlen elem sem hiányozhat a professzionális munkához.

A kirakós darabjai az esztétikai anatómia elmélete, a hialuronsav ismerete, a szúrási technikák, a vendég típusok, a bőrtípusok, a kezelési protokollok, a kontraindikációk és kezelésük, a fertőtlenítés, az utóápolás, a trendek és az örök igazságok, a jogszabályok és a korlátok...majd mindezek gyakorlatban történő alkalmazása.

Amikor elkezdődik a gyakorlati szakasza az Expert Injector képzésnek, mind az oktatók, mind a hallgatók felkészültek a leg izgalmasabb képzési időszakra.

Minden nap egyéni, csak az oktató, a hallgató és a modellek vannak jelen. A környezet közel sem visszafogott. Maximalista és professzionális. Erőteljesen inspiratív. Megalkuvást nem tűrő. Itt dolgozni kell. Figyelni, fegyelmezetten koncentrálni és tanulni. A gyakorlati nap nem a social media posztolás és kreatív alkotás napja. Először meg kell tanulni hajszál pontosan másolni.

Másolni, amit az oktató mutat, majd rögzíteni és beégetni az összes sejtbe. Ismételni. Megint ismételni. És csak utána megcsinálni.

...születésem után néhány héttel Beirutba, Libanonba költözött a családom,. Évekig ott éltem. A keleti fűszerek illata, a piaci hangzavar, a baba ganoush és az InshAllah a gyökereimhez tartoznak. Ahogy az impulzivitás is. 16 évesen Londonban, majd San Franciscoban tanultam, ahol az ottani kultúra hatott Rám, pont jókor, pont jó helyen, kinyitotta a Világ kapuját és megmutatta, minden lehetséges ha tanulsz és teszel érte.
Ma, ha körbenézek a nizzai szalonomban, látom a múltam minden darabját a falon, a kezelő ágyon és a kezeimben.

Húsz évig dolgoztam minimalista, visszafogott pasztell színekkel kialakított környezetben, ahol a sterilitás, a funkcionalitás határozott meg mindent. Egyik nap eljött hozzám egy belső építész barátom és megjegyezte, hogy milyen érdekes, hogy ahhoz képest, hogy a szakmámban mennyire kreatív vagyok, ez mennyire nem látszódik a szalonomon. Körbenéztem. Letisztultság, designer minimalizmus volt mindenhol. Behunytam a szemem és rájöttem:utálom.

Két hét múlva már átalakítás miatt zárva volt a szalon és most, 2022-ben körbe vesz minden amit szenvedélyesen szeretek...

Aki az ICAM nál tanul, részese lesz a leg kiválóbb képzésnek.

A munka az előkészüléssel kezdődik. Bekészíteni a munka tálcát, a fillereket, érzéstelenítőt, tűket, kanülöket, fertőtlenítőt.

Előkészíteni a modellt, felvenni az anamnézist, megtervezni a kezelést. Fotózni. Átgondolni a releváns  anatómiát, fejben elvégezni a tökéletes kezelést.

Érzésteleníteni, fertőtleníteni, szúrni, aspirálni, tölteni, fertőtleníteni. Esztétikailag alakítani.

Követni az oktató instrukcióit, pontosan azt tenni, amit mond.

Itt nincs helye az önmegvalósításnak, csak a tökéletes munkának és a fegyelemnek.

Nincs telefon, nem érdekel senkit mi volt otthon a vacsora és ki hova megy a hétvégén.

Nálunk ezek nélkül van jó hangulat és baráti légkör.

Ma már nem csak hiszem, hanem tudom, tudatosan tudom, hogy csak így lehet tanulni. Az Esztétikai Medicina nem játék. Óriási felelősség.

Bárki, aki azt sugallja, gyere tanuld meg, könnyű lesz, nem lesz semmi gond, - valószínüleg nem tudja mit beszél.

Ezt nem lehet kicsit tudni, nem hiányozhat egyetlen darab sem a kirakósból. Soha.