en-Esztétikai Medicina Certifikációk összehasonlítása - egy faktor, ami meghatározhatja egy képzés értékét

27/04/2024

CPD / IEBDAC / Award / Certificate / Diploma/ Board Certificate / PG / Level7 / az Esztétikai Medicina képzések területén: 

Tudod, mi a különbség közöttük?

Amikor a képesítések nehézség szerinti rendszerezéséről van szó, a "Level" rendszert használjuk. 

Ez egy egyszerű módszer a képesítések besorolására, általában a Level 3. szint egy alapszint - elfogadható a szépségszakmában, a Level 7. szint pedig az esztétikai medicina kezelések legmagasabb szintje.

A Level 3. szintű képesítés megszerzéséhez középfokú, míg a Level 7. szinthez felsőfokú végzettség szükséges.

Míg a Level rendszer kvalifikációs szintet jelent, az esztétikai medicina képzések "award" díjakat, "certificte"-eket, "diploma" minősítést és "Board Certificataion"-t is alkalmazzák a képzések és végzettségi szintek osztályozására. 

Minden kifejezés azt jelzi, hogy egy adott képesítés megszerzése hány órát vesz igénybe, az Award a legrövidebb és a Diploma illetve Board Certification a leghosszabb.

Board Certification vizsgát önálló oktató intézmény nem adhat ki, azt csak bejegyzett szervezet teheti meg vizsgát követően.

Award minden olyan előadás vagy képzés, amelynek teljesítése legfeljebb 130 órát igényel, és legfeljebb 13 kreditnek felel meg.

De "Mi a kredit?" 

A kreditek a szabályozott képesítési keretrendszerre (RQF) utalnak, amely rendszer a képesítések méretük és szintjük szerinti indexelésére szolgál.

Mi az a CPD ? 

A CPD nem a képzésben résztvevőt akkreditálja, hanem a képzés szervező céget, jobb esetben a képzést (amennyiben a képzés külön akkreditálva van a CPD-nél), így a CPD Certificate csak annak az igazolására szolgál, hogy egy adott cég vagy képzés tagsági díj ellenében regisztrálva van a CPD-nél.

Mi az a FAR tanúsítvány ?

A FAR rendszerben való regisztrálás kötelező minden magyarországi képzést nyújtó cég részére. Mivel az esztétikai medicina kezelések nem engedély, hanem bejegyzés kötelezettek, ez azt jelenti, hogy a képzést nyújtó cég illeték ellenében bejegyzést kap az általa kínált nem szakképzésre és tanulói részére a FAR rendszer által kiállított tanúsítványt biztosítja. 

Ehhez minden tanulót elektronikusan regisztrálnia kell a FAR rendszerben, oktatási számmal, szerződéssel és a képzés díjának feltüntetésével. 

A tanúsítvány csak a képzésben való részvételt igazolja.

Mi az a Certificate (tanúsítvány)?

A Certificate egy magasabb szint az Awards-hoz képest. 

Átfogó képzési tartalmat kínálnak, hogy segítsenek egy adott tanulmányi terület elsajátításában, és általában megadja mindazt a tudást, amelyekre közepes szinten szükség van. 

De a Certificate még nem képesítés!

Mi az a Diploma Qualification? 

A Diplomák a rendelkezésre álló leghosszabb és legátfogóbb képesítések. Általában több mint 370 óra képzést igényelnek, ami az RQF rendszeren belül 37 kreditnek felel meg.

A Diploma és Board Certification képzések és vizsgák széleskörű ismereteket kínálnak a választott témában, és részletes képzést nyújtanak, a diploma képzések jelentős mérföldkövet jelentenek mindenki számára, mert a legmagasabb szintű ismereteket biztosítják az esztétikai medicinban.

IEBDAC - a bőrápolásban és a kozmetika területén nyújt Certificate tanúsítványt

IEBDAMS - az Esztétikai Medicina és orvoslás területén Board Certification Diploma szakképesítést nyújt sikeres vizsgát követően.

Legyél Te is IEBDAMS Board Certified Esztétikai Injektor az ICAM Akadémián!

Magyarországon is elérhető akkreditált IEBDAMS képző és vizsgaközpont az ICAM Akadémia, mely Spanyol akkreditációs központként működik Magyarországon.