en-Figyelem! Megtévesztés! Ne legyen károsult!

28/06/2023

Az utóbbi időben többen jelezték, hogy az iskolát megtévesztésig másoló és azonos, de nem valós feltételeket kínáló különböző cégek és magánszemélyek valótlan oktatásokat kínálnak. Ezen cégek és magánszemélyek akik magukat instagram, facebook és internetoldalakon kínálják, egyáltalán nem rendelkeznek sem oktatási tanrenddel, sem annak  akkreditációjával, sem jogosultsággal, hogy ezek azonosítóit és kifejezéseit legálisan használják. A legtöbb esetben iskolánk volt kibukott hallgatói az ICAM-iAMA 6-7 évvel ezelőtti tananyagait használják fel, melyett a maguk tananyagaként tüntettnek fel. Emellett több állítólagosan külföldön végzett orosz és ukrán orvos kínál oktatásokat, melyek jelenleg teljesen illegálisak. Ezek nem tekinthetők legális oktatásnak. Már csak azért is, mert akik eddig elküldtek nekünk ilyen orvosi diplomákat, melyeket ők maguk mutogatnak, azok mind nem voltak használhatók orvosi diplomaként a régióba és az Európai Unióban. Ezen felül magukat menekültként beállító ilyen személyek sem menekültek, hanem több éve itt tartozkodó, de nem legálisan az országban élő és dolgozó emberek.

A legtöbben CPD akkreditációt hírdetve próbálnak képzéseket eladni, mely teljesen alaptalan. Ezen cégek a legtöbb esetben nem akkreditált tanrenddel, hanem jó esetben is csak a cég akkreditációjával rendelkeznek. Azaz nem adtak le  nemzetközileg engedélyezett tanrendet. Más cégek magukat vizsgaközpontként hírdetik, mely teljesen alaptalan, olyan vizsgákat is hírdetnek, melyek nem akkreditáltak és ellenőrzöttek. Jelenleg ebben a régióban csak az ICAM-iAMA rendelkezik ezen jogosultsággal. Igy ezen tények figyelembevételével semmi olyan képzés mely jelenleg a régióban az iskolán kívül valósul meg, nem azonos iskola és intézet által kínált oktatási rendben és rendszerben kínált képzéssel. 

Éppen az előbbiek miatt sem mélységében, sem tartalmában, sem engedélyeiben, továbbá szakmaiságában végképp nem mérhető az ICAM-iAMA által elvégzett képzésekhez az előbb említett cégek és magánszemélyek tanfolyamai. 

Kérjük, az előbbiek miatt figyeljen a körültekintő választásra, ne legyen károsult és ne fizessen feleslegesen pénzt az ilyen tanfolyamokra, mely befektetést soha sem látja viszont. Meggondoltságra, tökéletességre törekvésre, mérhető, értékes tudásra van szükség az esztétikai szakmában. 

Szép napot és jó egészséget kívánva, az ICAM-iAMA intézményi vezetése.