en-Másolás, avagy hogyan értéktelen az esztétikai képzések során a marketinges hozzáállás.

28/03/2024

Érdekes megtapasztalni, hogy milyen amikor egy piacvezető és nemzetközileg elismert iskolát pár matketinges megpróbál lemoásolni és annak megbecsült nemzetközi értékeit sajátjaként feltüntetni. Egyrészt lehangoló, hogyan csapnak be pár embert. Nem létező akkreditációkkal, csak támogatói cégjegyzéssel, valótlan szakmai háttérrel, bukott és semmis múlttal. Másrészt döbbenetes.... Azokat csapják be leginkább akiket csak tudnak, akik a  tudást keresik, akik elhisznek a szemüknek inkorrekt bejegyzéseket, akik remélnek. Sajnos azt sugalják jó helyen járnak a tanulni vágyó emberek. Később sajnos mindenki megdöbben mikor kifizeti a számlát, hogy mit is kap. Jelzem a semmit. Jó néhányan jelentkeztek iskolánknál, hogy pár volt bukott hallgatónk mi mindent árul a neten és ezeknek hogyan vált áldozatává. Sajnos ez egy jelenség, ez egy korosztály hibája, bűne. Sokszor látható, hogy akik nem igazán tanultak és edukátak, fiatalok, 27 és 36 év közötti feltörekvő másolók, a neten élik az életük jelentős részét, posztolva mindenüket, mindent megengednek maguknak. Sajnos azt is, hogy megtévesztve mindenkit, mindent igérve oktatásokat szervezgetnek.....Ennek megfelelően tetszetős utazásaikat, a termékekeiket, a táskáikat, az autókait, a tanulmányaikat és a nemlétező szakmaiságukat feltüntetve hízelegnek a mások bizalmába.  Beférkőznek az életeikbe, gondolataiba az embereknek és egy saját valótlan, hamis, fake világot bemutatva rávesznek mindenkit a hamis, szakmaiatlan és borzalmas következményekkel járó pár napos tanulásra és minden jogiságot, etikai magatartást nélkülőző kommunikációra és munkavégzésre.

Hát sikerült másolni, csak nem azt, amit kellett volna. Jó lenne végre egy nemzetközi kongresszuson hallani valakit tőlük szép angolsággal előadást tartani és látni nagy plénum előtt dolgozni és ezen plénum előtt őt elismerve látni....Ezt nem sikerül másolni, mert ez szakma. Azt pedig meg kell tanulni és nem megbukni és el sem végezve, másolni a posztokat. 

Csak szólunk attól, hogy valaki kiposztolja mi mindent tud, attól még nem fogja tudni....a tudás nem másolható. A marketinges sajnos ezt nem tanulja, ahogy mondják, a hamis az hamis marad....maximum párszor eladja,de egy nap azt sem fogja tudni... csak ismétlem: A tudás nem másolható.