en-Orvos? Nem orvos?Esztétikai medicina kezelések jogi háttere...

24/07/2023

Egyes orvosok azt gondolják, akik termékeket is forgalmaznak, hogy hetet-havat írogathatnak és posztolgathatnak. 

Most éppen azt írják többen nekünk, hogy van egy remek orvos, akinek több orvosi műhibája volt és kártérítést is fizetett, hogy nem végezhetik a tűs eljárásokat csak ők orvosok... de jó lenne...neki, esetleg nekik. Miután már senki lassan nem megy a rendelőbe és cégközpontba melyet pályázati pénzből, vissza nem térítendőből csinált. Ő most azt írja ki, hírtelen jogászi vénával, hogy nem végezheti senki csak orvos a tűs eljárásokat..., persze 0% áfával...Jól olvasta mindenki, áfa-mentesen.  Így nekimegy mindenkinek aki véletlen biztos adózik, rendesen. Belerúg a jó képzésbe és abba aki tisztességesen csinálja az életét, valójában a szakmába.

Neki, ő tudja kiről van szó,  jelenleg a profi és szakmailag felette álló képzés biztos piac és hitelvesztés. Ilyen az élet, iskola az iskola. Rendelő, termékforgalmazás és termékoktatás az mindig alacsonyabb szint marad. Tudomásul kell venni és el kell fogadni, más szint. Magasabb, tudásalapú. Nagyon sok jó szakember van akit a specifikus márka használat nem érdekel, meg nem is fog. Ők persze ismerni akarják az termékeket is, de tanulni akarnak. A tudás az érték, mi ezt adjuk. Mondjuk ki, az orvos mindig pénzért lesz orvos, nem kell szégyellni, egy nagyon kiszámítható anyagi- életpályáért. A termékforgalmazó pedig pénzért dolgozik. Az iskola pedig tanítja őket is, tanította őket is, tandíjért. Most, hogy az iskola ingyenes képzéseket ad, csúnya és rossz lett... eddig nem volt. Mert nem vesztette el miatta a piacát, még akkor sem, amikor mindenféle lézergépet boldog-boldogtalanak eladott...no, nem ingyen...

Évekig minden termékforgalmazó csak hadovált, küldte a terméket és azt mutatta meg mennyi anyagot kell megvenni, hogy az olyan legyen amit csinál valaki, mint a képeken, 1-2-5ml, vagy több.  Az orvos pedig termékforgalmazó lett, mert státusz, szerinte. Eladta a gépeket is, mindegy volt ki honnan jön, hova viszi....Aztán ezeknek mostmár végleg leáldozik. Így most a pénzért mindent, még alkalmi jogászok is vagyunk. Ugye?... Az orvosi diplománkkal?... Ahogy Mérő László mondja, a fénysebességnél csak az emberi hülyeség gyorsabb. Azt mondanánk....Tisztelt Doktor Úr, lassítson kérjük, mert messzire elrepül. A hülyesége szárnyra kap, nem veszítse el a maradék emberségét. Maradjon a rendelőben és figyeljen, hogy  többé senki se bénuljon le ott. Ugye? Ugye emlékszik még...., a szakma nem felejti..., sőt ilyenkor elemi erővel emlékezik. Mert eddig csendben kezeltük magunkban van ilyen, volt ilyen.... a csönd jó volt, önnek. Mindenkinek eladott mindent, most fáj, hogy nem számol pénzt. A világ megváltozott, de nem most, akkor ott önnek. Nem figyelt... a tudás és nem tudás között nem a nem szó áll... több év és egy másik iskola is.... és nem a pénz.

Mint mindig mondjuk, a tudás az érték. Akkor ott, az kellett volna, mint most is. Sajnos nem írogatni kell az orvosnak, dolgozni alázattal és tisztelettel.

Legyen mindenkinek szép napja!