PRP-iPRF PLAZMA ÉS FIBRIN KEZELÉSI TECHNIKÁK KÉPZÉS 

Amikor egy tradícionális eljárás új köntösbe öltözik


A "Z" Generációs Drakula Terápia


Húsz éve itt van a szemünk előtt, valószínüleg mindannyian emlékszünk az egykori drakula terápiás kezelésekre, az eljárásra amit olyan gyorsan "golyózott ki" a hialuronsav, hogy a PRP csak halvány emlék maradt legtöbbünk fejében.

2022 nyarán azonban valami megváltozott. Szerencsés találkozások, izgalmas tapasztalatok és lelkesítő beszélgetések követték egymást, így már nem volt visszaút. Az ICAM Akadémia Integratív szemlélete és az esztétikai képzések hiányossága arra késztette az iskolát, hogy akkreditáltassa a PRP és i-PRF terület eddigi leg átfogóbb képzését. 
A PRP (Platelet Rich Plasma) és i-PRF (Injectable Platelet Rich Fibrinogen) a regeneratív orvoslásban és a szájsebészet területén évek óta ismert, sikerrel alkalmazott terápiás kezelések.

Az Esztétikai Medicina úttörői új köntöst adtak e két eljárásra és többek között a ©Regenlab elhivatottságának köszönhetően ma már a bőrminőség javító, kollagén indukciós, celluláris regeneráló és hajas fejbőr graftos kezelések kiemelt eljárásai a PRP és i-PRF technikák.

Az Akadémia által használt ©Cellular Matrix vagy ©RegenKit eszközök a leg modernebb termékek a PRP, i-PRF kezelésekben.Esztétikai Kezelések / Szájsebészet / Bőrgyógyászat / Diabetológia / Nőgyógyászat / Ortopédia / Állatgyógyászat


Mi az a PRP / iPRF kezelés?

A PRP sejtterápia helyreállítja és regenerálja a sérült szöveti sejteket a biológiai hatásmechanizmusának és az őssejteknek köszönhetően.

Hatékony sejtterápia pl. lézeres kezelések után, hialuronsavas kezelések között, filler intolerancia esetén, hialuron oldások után, regeneratív folyamatok esetén.

Az i-PRF terápia nem csak növekedési faktorokat, hanem citokineket is tartalmaz és szabadít fel, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak és a regenerációs folyamatokban játszanak szerepet.

A módszer célja, hogy a vérben található sejtek épen maradjanak és megőrizzék aktivitásukat.

Elkészítéséhez a páciens saját vénás vére szükséges, melyet véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálunk.

A vérvétel közvetlenül a beavatkozás előtt történik és a szeparátumot azonnal felhasználjuk.

A szükséges vért zárt, vákuumos vérvételi rendszerrel vesszük le.

A centrifugálás során a vér alkotóelemei szétválnak, kialakul egy felső vérlemezkékben, fehérvérsejtekben gazdag fibrin mátrix és egy alsó vörösvértestekből álló rész.

A két rész határán lévő felső hasznos rétegben olyan gyulladáscsökkentő, regenerációt segítő faktorok vannak jelen, amelyeket a hajas fejbőrbe visszajuttatva apró tűszúrások segítségével serkentjük a haj növekedését és az alvó tüszők működését. 

Mennyibe kerül a PRP / iPRF képzés?

A képzés ára 4.900 euro

2023. március 1. utáni képzések tartalmaznak 1 db Regenlab RGL PRP D Centrifugát és 1 db PRP szettet.

Mikor indul a következő képzés?

PRP-iPRF képzések minden hónap első hétfőjén indulnak, folyamatosan

Hol lesznek a képzés gyakorlati moduljai?

A PRP / iPRF képzés gyakorlati moduljai általában abban az egészégügyi központban, rendelőben kerülnek szervezésre ahol a leendő munkavégzés helye lesz.

Amennyiben inkább az ICAM-nál szeretné a gyakorlatot, abban az esetben két helyszín közül választhat:

Az ICAM magyarországi Experience Oktató központja Budapesten található.

Tudjuk, hogy orvosként nagyon elfoglalt és kevés szabadidejéből áldoz Ránk. Mi ezt őszintén tiszteljük és értékeljük, igyekszünk rugalmasan segíteni a nyugodt, magas szintű tanulását.

Hogyha szívesen utazna Spanyolországba tanulni, vagy ez a helyszín közelebb van Önnek, mint Magyarország, akkor Barcelona mellett, Sitgesben is lehetősége van elvégezni a hands on gyakorlati modulokat. Letölthető katalógusunkban bemutatkozó képeket talál mindkét központról.


Hogy tudok jelentkezni a képzésre?

A legegyszerűbb módja a jelentkezésnek hogyha emailt küld nekünk részvételi szándékáról az office@medicalfillershop.com címre amiben megadja nevét, telefonos elérhetőségét és megjelöli a kiválasztott képzés nevét a honlapon található jelentkezési űrlap segítségével.

Mielőtt döntene, az alábbi lépéseket javasoljuk:

1. Tájékozódás

Ismerkedjen meg alaposan azzal a képzéssel, amelyre jelentkezni szeretne! A képzések leíró oldalain igyekeztünk minden információt összegyűjteni, mely segíti a döntéshozatalt.

2. Jelentkezés

Ha sikerült döntenie valamely képzésünk mellett, akkor jelentkezni emailben vagy a honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

3. Befizetés

A jelentkezés a tandíj - vagy részletfizetés választása esetén annak első részletének - és beiratkozási díj befizetésével válik aktívvá. A befizetési információkat a jelentkezéskor megadott e-mail címedre küldjük meg. Kérjük, hogy mindig ellenőrizd a pontos banki adatokat! Amennyiben a tájékoztató levelet véletlenül kitörölted vagy nem találod, a pontos befizetési adatokat megtalálod a választott képzés részletes képzési tájékoztatójában vagy írj az office@medicalfillershop.com e-mail címre!

Befizetés során, kérjük, a közlemény rovatban ne felejtsd el megadni a tanfolyam résztvevőjének a nevét és a választott képzés nevét!

Kik vehetnek részt a képzésen?

Honlapunkon az egyes képzések és webinarok részletes leírásánál megtalálja, hogy igényel-e előképzettséget a választott modul?

A PRP / iPRF  Certificate képzés egészségügyi végzettséget vagy orvosi diplomát igényel.

A végzettség igazolásának hiányában az Akadémia önkéntes nyilatkozatot kér a résztvevőtől azzal kapcsolatban, hogy a kezelés végzésére vonatkozóan az érvényes jogszabályokkal tisztában van és megfelelően képzett egészségügyi személyzet fogja a vérvételt elvégezni a képzésen.

Azon képzések esetében, amik meghatározott végzettséget igényelnek, a beiratkozás előtt kérni fogjuk  a végzettség igazolására alkalmas dokumentum másolatát.

Hogyha nem biztos a kapott információ ellenére sem abban, hogy a végzettsége megfelelő-e a választott képzéshez, írjon nekünk emailt kérdésével az icamedu@icamedu.com email címre.

Hogyha nem tudom befejezni a képzést, vagy elállok a modulon való részvételtől a megvásárlást követően, vissza jár-e a befizetett összeg?

Sajnos nem áll módunkban a vásárlást követően a megvásárolt képzés díját visszatéríteni - kizárólag akkor, hogyha a képzés az Akadémiának felróható okokból nem valósul meg.

Ennek ellenére minden esetben a jóhiszeműség és az elfogadható megoldások vezérelik az Akadémia vezetőségét, így nem zárkózunk el az adott egyedi esetek különleges elbírálásától, de tandíjat nem tudunk egyetlen esetben sem visszafizetni. Kérjük ennek mérlegelését a befizetést megelőzően.