Gyakori Kérdések

Hogy tudok jelentkezni a képzésekre?

A legegyszerűbb módja a jelentkezésnek hogyha emailt küldesz nekünk részvételi szándékodról az icamedu@icamedu.com címre amiben megadod nevedet, telefonos elérhetőségedet és megjelölöd a kiválasztott képzés nevét. 

Mielőtt döntenél, az alábbi lépéseket javasoljuk:

1. Tájékozódás

Ismerkedj meg alaposan azzal a képzéssel, amelyre jelentkezni szeretnél! A képzések leíró oldalain igyekeztünk minden információt összegyűjteni, mely segíti a döntéshozatalt. 

2. Jelentkezés

Ha sikerült döntened valamely képzésünk mellett, akkor jelentkezni emailben vagy a honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

3. Befizetés

A jelentkezés a tandíj - vagy részletfizetés választása esetén annak első részletének - és beiratkozási díj befizetésével válik véglegessé, de a jelentkezési nyomtatvány kitöltésével és aláírásával már aktívvá válik. A befizetési információkat a jelentkezéskor megadott e-mail címedre vagy whatsapp-on keresztül küldjük meg. Kérjük, hogy mindig ellenőrizd a pontos banki adatokat! Amennyiben a tájékoztató levelet véletlenül kitörölted vagy nem találod, a pontos befizetési adatokat megtalálod a választott képzés részletes képzési tájékoztatójában vagy írj az icamedu@icamedu.com e-mail címre!

Befizetés során, kérjük, a közlemény rovatban ne felejtsd el megadni a tanfolyam résztvevőjének a nevét és a választott képzés nevét!

Kik vehetnek részt a képzéseken és webinarokon?

Honlapunkon az egyes képzések és webinarok részletes leírásánál megtalálod, hogy igényel-e előképzettséget a választott modul? 

Azon képzések esetében, amik orvosi végzettséget igényelnek, a beiratkozás előtt kérni fogjuk az orvosi diploma másolatát vagy a végzettség igazolására alkalmas dokumentumot.

Hogyha nem vagy biztos a kapott információ ellenére sem, hogy a Te végzettséged megfelelő-e a választott képzéshez, írj nekünk emailt kérdéseddel az office@medicalfillershop.com email címre.

Hogyha elvégzem bármelyik képzést, akkor végezhetem legálisan a tevékenységet?

Az iAMA by ICAM Akadémia a képzések tartalmáért, szakmaiságáért és megvalósulásáért vállal felelősséget. Nemzetközi Akadémiaként a Világ szinte minden országából fogadunk hallgatókat. Az egyes országokban az Esztétikai Medicina kezelésekre vonatkozó szabályozások jelentősen eltérőek. Minden hallgató egyéni felelőssége a leendő munkavégzés országában az érvényben lévő szabályok ismerete és megtartása. Amennyiben az ország rendelete tiltja az injekciós esztétikai kezelések egyén végzettségével való legális gyakorlását, az abból eredő károk vagy sérelem Akadémiára át nem hárítható. Nem adunk javaslatot, tanácsot és nem ellenőrizzük, vagy kérjük hallgatóink leendő céljait vagy végzettségét kivéve az orvosi végzettséget előfeltételként igénylő képzések esetében. Kérjük, a vásárlás előtt ezek alapos mérlegelését.

Téves az a feltevés, hogy aki beiratkozik valamely képzésre vagy megvásárol egy modult, az a Világ minden országában a vásárlás vagy a szintvizsga birtokában jogosult lesz a kezelés végzésére és ezt a képzést kínáló központnak garantálnia szükséges. A képzés egy bizonyos tudást ad, a vizsga a tudást igazolja. A legális munkavégzésnek számos egyéb feltétele van.

A CIBTAC és VTCT szakvizsgák az Angol Ofqual Szakképzési Hivatal által akkreditáltak és engedélyezettek.

Kozmetikusként / Szépségtanácsadóként végezhetek-e Magyarországon esztétikai medicina kezeléseket, tűs vagy mikro tűs eljárásokat?

Legjobb tudomásunk szerint nem.

Fenti szakképesítések kimeneti tematikái nem tartalmaznak semmilyen tűvel, mikro tűvel, tűs mezoterápiás eszközzel, mezo pisztollyal, stb...kezelésre vonatkozó eljárást. A végezhető kezelések pl. a Kozmetikus Kamara honlapján is elérhetőek.

Gyakran fordul elő az a kérdés, hogy hogyha Magyarországon nem végezhet kozmetikus kozmetikusként semmilyen tűs kezelést, akkor miért végezheti el a képzéseket és miért hírdetik sokan a szolgáltatást szalonjukban ? Hogy lehetséges ez?

Az esztétikai tűs kezeléseket az iAMA by ICAM Akadémián bárki megtanulhatja. Nem ellenőrizzük, hogy a későbbiekben melyik országban és hogy kívánja végezni a kezeléseket. Ez az illetékes hatóságok és a hallgató felelőssége és feladata.

Hogyha kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy ki miért és hogyan hírdet vagy végez valamit, kérjük Tőle megérdeklődni azt.

Hogyha nem tudom befejezni a képzést, vagy elállok a modulon vagy workshopon való részvételtől a megvásárlást követően, vissza jár-e a befizetett összeg?

Sajnos nem áll módunkban a vásárlást követően a megvásárolt képzés díját visszatéríteni - kizárólag akkor, hogyha a képzés az Akadémiának felróható okokból nem valósul meg.

Ennek ellenére minden esetben a jóhiszeműség és az elfogadható megoldások vezérelik az Akadémia vezetőségét, így nem zárkózunk el az adott egyedi esetek különleges elbírálásától, de tandíjat nem tudunk egyetlen esetben sem visszafizetni. Kérjük ennek mérlegelését a befizetést megelőzően.

Mit kell vinnem magammal a gyakorlati képzésre?

Nem kell semmit hozni. A tanfolyamon minden szükséges anyagot megkapnak hallgatóink (köpeny, kesztyű, sapka és minden esetben az alkalmazandó termékek).

Érvényes-e az akkreditációs végzettség Európai Union kívüli országokban is?

Igen, a Világ minden országában érvényes.

Van-e még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot WhatsApp-on, telefonon vagy ha úgy kényelmesebb, akkor

küldje el nekünk érdeklődését