PRP-iPRF PLASMA AND FIBRIN TREATMENTS COURSE 

When a traditional procedure reborns...


The "Z" Generation Dracula Therapy


This therapy has been in front of our eyes since twenty years, we probably all remember the former Dracula therapy treatment, the procedure that "bulleted out" the hyaluronic acid so quickly that PRP remained only a faint memory in the minds of most of us.

However, in the summer of 2022, something changed. Interesting meetings, exciting experiences and inspiring conversations followed one another, so there was no turn back. The Integrative approach of the ICAM Academy and the lack of aesthetic training led the school to accredit the most comprehensive training in the field of PRP and i-PRF so far.PRP (Platelet Rich Plasma) and i-PRF (Injectable Platelet Rich Fibrinogen) are well-known and successfully used therapeutic treatments in regenerative medicine and oral surgery.

The pioneers of Aesthetic Medicine gave a new guise to these two procedures and, among other things, thanks to the dedication of ©Regenlab, PRP and i-PRF techniques are now the featured procedures for skin quality improvement, collagen induction, cellular regeneration and hair scalp graft treatments.

The ©Cellular Matrix or ©RegenKit devices used by the Academy are the most modern products in PRP and i-PRF treatments.Aesthetic Treatments / Oral surgery / Dermatology / Nutrition / Gynecology / Orthopedics / Veterinary


What is PRP / iPRF treatment?

PRP cell therapy restores and regenerates damaged tissue cells thanks to its biological action mechanism and stem cells.

Effective cell therapy e.g. after laser treatments, between hyaluronic acid treatments, in case of filler intolerance, after hyaluronic solutions, in case of regenerative processes.

i-PRF therapy contains and releases not only growth factors, but also cytokines, which have an anti-inflammatory effect and play a role in regeneration processes.

The aim of the method is to ensure that the cells in the blood remain intact and retain their activity.

For its preparation, the patient's own venous blood is required, which is centrifuged without the addition of anticoagulants.

The blood is taken immediately before the intervention and the separated is used immediately.

The required blood is collected using a closed, vacuum blood collection system.

During centrifugation, the components of the blood are separated, forming an upper fibrin matrix rich in platelets and white blood cells and a lower part consisting of red blood cells.

In the upper useful layer at the border of the two parts, anti-inflammatory and regeneration-supporting factors are present, which are returned to the hairy scalp with the help of tiny needle punctures to stimulate hair growth and the functioning of dormant follicles.

Mennyibe kerül a PRP / iPRF képzés?

A képzés ára 4.900 euro

2023. március 1. utáni képzések tartalmaznak 1 db Regenlab RGL PRP D Centrifugát és 1 db PRP szettet.

Mikor indul a következő képzés?

PRP-iPRF képzések minden hónap első hétfőjén indulnak, folyamatosan

Hol lesznek a képzés gyakorlati moduljai?

A PRP / iPRF képzés gyakorlati moduljai általában abban az egészégügyi központban, rendelőben kerülnek szervezésre ahol a leendő munkavégzés helye lesz.

Amennyiben inkább az ICAM-nál szeretné a gyakorlatot, abban az esetben két helyszín közül választhat:

Az ICAM magyarországi Experience Oktató központja Budapesten található.

Tudjuk, hogy orvosként nagyon elfoglalt és kevés szabadidejéből áldoz Ránk. Mi ezt őszintén tiszteljük és értékeljük, igyekszünk rugalmasan segíteni a nyugodt, magas szintű tanulását.

Hogyha szívesen utazna Spanyolországba tanulni, vagy ez a helyszín közelebb van Önnek, mint Magyarország, akkor Barcelona mellett, Sitgesben is lehetősége van elvégezni a hands on gyakorlati modulokat. Letölthető katalógusunkban bemutatkozó képeket talál mindkét központról.


Hogy tudok jelentkezni a képzésre?

A legegyszerűbb módja a jelentkezésnek hogyha emailt küld nekünk részvételi szándékáról az office@medicalfillershop.com címre amiben megadja nevét, telefonos elérhetőségét és megjelöli a kiválasztott képzés nevét a honlapon található jelentkezési űrlap segítségével.

Mielőtt döntene, az alábbi lépéseket javasoljuk:

1. Tájékozódás

Ismerkedjen meg alaposan azzal a képzéssel, amelyre jelentkezni szeretne! A képzések leíró oldalain igyekeztünk minden információt összegyűjteni, mely segíti a döntéshozatalt.

2. Jelentkezés

Ha sikerült döntenie valamely képzésünk mellett, akkor jelentkezni emailben vagy a honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

3. Befizetés

A jelentkezés a tandíj - vagy részletfizetés választása esetén annak első részletének - és beiratkozási díj befizetésével válik aktívvá. A befizetési információkat a jelentkezéskor megadott e-mail címedre küldjük meg. Kérjük, hogy mindig ellenőrizd a pontos banki adatokat! Amennyiben a tájékoztató levelet véletlenül kitörölted vagy nem találod, a pontos befizetési adatokat megtalálod a választott képzés részletes képzési tájékoztatójában vagy írj az office@medicalfillershop.com e-mail címre!

Befizetés során, kérjük, a közlemény rovatban ne felejtsd el megadni a tanfolyam résztvevőjének a nevét és a választott képzés nevét!

Kik vehetnek részt a képzésen?

Honlapunkon az egyes képzések és webinarok részletes leírásánál megtalálja, hogy igényel-e előképzettséget a választott modul?

A PRP / iPRF  Certificate képzés egészségügyi végzettséget vagy orvosi diplomát igényel.

A végzettség igazolásának hiányában az Akadémia önkéntes nyilatkozatot kér a résztvevőtől azzal kapcsolatban, hogy a kezelés végzésére vonatkozóan az érvényes jogszabályokkal tisztában van és megfelelően képzett egészségügyi személyzet fogja a vérvételt elvégezni a képzésen.

Azon képzések esetében, amik meghatározott végzettséget igényelnek, a beiratkozás előtt kérni fogjuk  a végzettség igazolására alkalmas dokumentum másolatát.

Hogyha nem biztos a kapott információ ellenére sem abban, hogy a végzettsége megfelelő-e a választott képzéshez, írjon nekünk emailt kérdésével az icamedu@icamedu.com email címre.

Hogyha nem tudom befejezni a képzést, vagy elállok a modulon való részvételtől a megvásárlást követően, vissza jár-e a befizetett összeg?

Sajnos nem áll módunkban a vásárlást követően a megvásárolt képzés díját visszatéríteni - kizárólag akkor, hogyha a képzés az Akadémiának felróható okokból nem valósul meg.

Ennek ellenére minden esetben a jóhiszeműség és az elfogadható megoldások vezérelik az Akadémia vezetőségét, így nem zárkózunk el az adott egyedi esetek különleges elbírálásától, de tandíjat nem tudunk egyetlen esetben sem visszafizetni. Kérjük ennek mérlegelését a befizetést megelőzően.