PRP iPRF Klinikai Hajgyógyászat 

Egy képzés, ami a klinikai hajgyógyászat tudományát a legmagasabb szintre emeli. 

A "Z" Generációs Trichológia kezelések kiegészítő és regenerációs Terápiája


Húsz éve itt van a szemünk előtt, valószínüleg mindannyian emlékszünk az egykori drakula terápiás kezelésekre, az eljárásra amit olyan gyorsan "golyózott ki" a hialuronsav, hogy a PRP csak halvány emlék maradt legtöbbünk fejében.

2022 nyarán azonban valami megváltozott. Szerencsés találkozások, izgalmas tapasztalatok és lelkesítő beszélgetések követték egymást, így már nem volt visszaút. Az ICAM Akadémia Integratív szemlélete és a klinikai hajgyógyászat képzések hiányossága arra késztette az iskolát, hogy akkreditáltassa a PRP és i-PRF terület eddigi leg átfogóbb képzését és a Szingapúrban található TrichoMd klinika tulajdonosával, Dr. Jenny Wong-al  a hajátültetésre, hajhullás kezelésére specializálódott klinikáknak is átadja tudását és több, mint 10 év tapasztalatát.
A PRP (Platelet Rich Plasma) és i-PRF (Injectable Platelet Rich Fibrinogen) a regeneratív orvoslásban és a szájsebészet területén évek óta ismert, sikerrel alkalmazott terápiás kezelések.

Az Esztétikai Medicina és Klinikai Hajgyógyászat úttörői új köntöst adtak e két eljárásra és többek között a ©Regenlab elhivatottságának köszönhetően ma már a bőrminőség javító, kollagén indukciós, celluláris regeneráló és hajas fejbőr graftos kezelések kiemelt eljárásai a PRP és i-PRF technikák.

Az Akadémia által használt ©Cellular Matrix vagy ©RegenKit eszközök a leg modernebb termékek a PRP, i-PRF kezelésekben.
Esztétikai Kezelések / Szájsebészet / Hajgyógyászat / Diabetológia / Nőgyógyászat / Ortopédia / Állatgyógyászat


Mit nyújt a PRP / iPRF kezelés és klinikai trichológia - autoimmun alopécia kezelés képzés?

A PRP sejtterápia helyreállítja és regenerálja a sérült szöveti sejteket a biológiai hatásmechanizmusának és az őssejteknek köszönhetően.

Hatékony sejtterápia pl. lézeres kezelések után, hialuronsavas kezelések között, filler intolerancia esetén, hialuron oldások után, regeneratív folyamatok esetén.

Az i-PRF terápia nem csak növekedési faktorokat, hanem citokineket is tartalmaz és szabadít fel, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak és a regenerációs folyamatokban játszanak szerepet.

A módszer célja, hogy a vérben található sejtek épen maradjanak és megőrizzék aktivitásukat.

Elkészítéséhez a páciens saját vénás vére szükséges, melyet véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálunk.

A vérvétel közvetlenül a beavatkozás előtt történik és a szeparátumot azonnal felhasználjuk.

A szükséges vért zárt, vákuumos vérvételi rendszerrel vesszük le.

A centrifugálás során a vér alkotóelemei szétválnak, kialakul egy felső vérlemezkékben, fehérvérsejtekben gazdag fibrin mátrix és egy alsó vörösvértestekből álló rész.

A két rész határán lévő felső hasznos rétegben olyan gyulladáscsökkentő, regenerációt segítő faktorok vannak jelen, amelyeket a hajas fejbőrbe visszajuttatva apró tűszúrások segítségével serkentjük a haj növekedését és az alvó tüszők működését. 

PRP iPRF Klinikai Trichológia Képzés

Időtartam: 5 nap ( elmélet + gyakorlat )

Helyszín: Bármely magyarországi klinikán vagy Budapesten történő gyakorlat esetén a résztvevő klinikáján vagy Barcelonában (ICAM oktató központban)

Résztvevők száma: Egyéni 1/1 képzés

Gyakorlat hossza: 2x4 óra

Képzés ára : 5.900 €


TEMATIKA

90%-ban gyakorlat orientált

A klinikai trichológia és iPRF képzés kimagaslóan gyakorlati megközelítésű, elméleti magyarázattal vezeti be az iPRF kezelést, a hajhullás  okait és kezelési lehetőségeit, a hajszálproblémákat, hormonális okokat és a hajátültetés kiegészítő regeneratív kezelési lehetőségeit. A barcelonai gyakorlati szakaszban valódi betegeken gyakorolnak hallgatóink, oktatói felügyelet mellett. 

A hallgató ONE TO ONE gyakorlaton vesz részt, így a képzés megadja a hallgatónak a szükséges önbizalmat ahhoz, hogy a kurzus befejezése után gyakorolja a tanultakat, felkészülten vigyen új kezelést a praxisába.

Hallgatónk megkapja az összes szükséges dokumentációt és munkaanyagot.

Személyre szabott képzési szint

A képzések teljesen személyre szabottak. Az egyéni, egy fős kurzusok lehetővé teszik számunkra, hogy alkalmazkodjunk az Ön tapasztalati szintjéhez és igényeihez. 

Képzés utáni konzultálás, nyomon követés

A választott kurzus elvégzése után személyre szabott oktatói mentorálást biztosítunk.A BOARD CERTIFICATE PROGRAM ÖSSZEFOGLALÁSA

  • Elméleti szakasz 
PRP és iPRF kezelési protokoll
A haj biokémiája
Hormonok és a hajnövekedés
Vitaminok, ásványi anyagok és a hajnövekedés
Embriológia és anatómia a haj és fejbőr vonatkozásában
Alopecia
Hyptrichosis
Strukturális abnormalitások a haj vonatkozásában
Endokrin rendszer
Metabolizmus
Alopecia areata
Cicatricial alopecia
Traumatikus alpoecia
Trichoscopia
Hajdiagnosztika
Otthoni és kiegészítő ápolás, kezelés speciális termékekkel


  • Gyakorlati szakasz 
A fejbőr diagnosztizálása és előkészítése.
Kezelési protokoll.
A megfelelő termék kiválasztása.
Különböző típusú PRP rendszerek alkalmazása.
Mezoterápiás infiltráció módszere.
PRP extrakciós és előkészítési technikák. 
Vérlemezkékben gazdag plazma.
Bionutrilift protokoll. 
Koncepció és technika.
Mikrotűs technika. 
Hegkezelés.
LED lámpa. Javallat fotorejuvenációban


Szükséges előképzettség 

Orvosi Diploma vagy olyan szakirányú egészségügyi végzettség mely vérvétel elvégzésére jogosít. 

A gyakorlatra, amennyiben nem Barcelonában történik, a szakképzett, vérvétel elvégzésre engedéllyel rendelkező személyzet, modell(ek) és helyszín biztosítása résztvevő feladata. A helyszín PRP iPRF kezeléshez alkalmas centrifugával kell rendelkezzen, az ICAM Akadémia minden más szükséges zárt rendszerű szettet és eszközt biztosít. 


A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés, ahol a hallgató a főszereplő

A biostimuláció, PRP iPRF alapfogalmainak elsajátítása után a barcelonai gyakorlat valódi pácienseken történik oktató tanár felügyelete mellett. (a gyakorlati időpontja magyarországi szervezés esetén rugalmas és egyéni, Barcelonában évente 2 alkalommal lehetséges az oktató központ által meghírdetett napokon)

  • A hajhullás okainak és fejbőr diagnosztizálása és a megfelelő kezelés meghatározása
  • Kezelési protokoll és ismétlési ciklusok tervezése
  • Koncepció és technika egyénre szabása
  • Hegkezelés sikertelen hajátültetés után, két hajátültetés között.
  • Labor eredmények értékelése klinikai trichológia tapasztalat alapján

Mennyibe kerül a PRP / iPRF Klinikai Trichológia Board Certification képzés?

A képzés ára 5.900 €

Mikor indul a következő képzés?

PRP-iPRF képzések évente 2 alkalommal indulnak, legközelebb 2024. május 17.-én és 2024. szeptember 24.-én. Gyakorlati nap Barcelonában : 2024. október 28., vagy magyarországi helyszínen egyéni egyeztetést követően. Utóbbi esetben a szakképzett, vérvétel elvégzésre engedéllyel rendelkező személyzet, modell(ek) és helyszín biztosítása résztvevő feladata. A helyszín PRP iPRF kezeléshez alkalmas centrifugával kell rendelkezzen, az ICAM Akadémia minden más szükséges zárt rendszerű szettet és eszközt biztosít.

Hol lesznek a képzés gyakorlati moduljai?

A PRP / iPRF képzés gyakorlati moduljai általában abban az egészégügyi központban, rendelőben kerülnek szervezésre ahol a leendő munkavégzés helye lesz.

Magyarországon a PRP iPRF kezeléshez szükséges centrifugával és szakképzett, vérvétel elvégzésére jogosult személyzettel rendelkező hallgatók saját klinikáján zajlik a képzés.

Hogyha szívesen utazna Spanyolországba tanulni, vagy ez a helyszín közelebb van Önnek, mint Magyarország, vagy nincs saját klinikája, akkor Barcelonában  van lehetősége elvégezni a hands on gyakorlati modulokat. Letölthető katalógusunkban bemutatkozó képeket talál a barcelonai központról.


Hogy tudok jelentkezni a képzésre?

A legegyszerűbb módja a jelentkezésnek hogyha emailt küld nekünk részvételi szándékáról az office@medicalfillershop.com címre amiben megadja nevét, telefonos elérhetőségét és megjelöli a kiválasztott képzés nevét a honlapon található jelentkezési űrlap segítségével.

Mielőtt döntene, az alábbi lépéseket javasoljuk:

1. Tájékozódás

Ismerkedjen meg alaposan azzal a képzéssel, amelyre jelentkezni szeretne! A képzések leíró oldalain igyekeztünk minden információt összegyűjteni, mely segíti a döntéshozatalt.

2. Jelentkezés

Ha sikerült döntenie valamely képzésünk mellett, akkor jelentkezni emailben vagy a honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

3. Befizetés

A jelentkezés a tandíj - vagy részletfizetés választása esetén annak első részletének - és beiratkozási díj befizetésével válik aktívvá. A befizetési információkat a jelentkezéskor megadott e-mail címedre küldjük meg. Kérjük, hogy mindig ellenőrizd a pontos banki adatokat! Amennyiben a tájékoztató levelet véletlenül kitörölted vagy nem találod, a pontos befizetési adatokat megtalálod a választott képzés részletes képzési tájékoztatójában vagy írj az office@medicalfillershop.com e-mail címre!

Befizetés során, kérjük, a közlemény rovatban ne felejtsd el megadni a tanfolyam résztvevőjének a nevét és a választott képzés nevét!

Kik vehetnek részt a képzésen?

Honlapunkon az egyes képzések és webinarok részletes leírásánál megtalálja, hogy igényel-e előképzettséget a választott modul?

A PRP / iPRF  Certificate képzés egészségügyi végzettséget vagy orvosi diplomát igényel.

A végzettség igazolásának hiányában az Akadémia önkéntes nyilatkozatot kér a résztvevőtől azzal kapcsolatban, hogy a kezelés végzésére vonatkozóan az érvényes jogszabályokkal tisztában van és megfelelően képzett egészségügyi személyzet fogja a vérvételt elvégezni a képzésen.

Azon képzések esetében, amik meghatározott végzettséget igényelnek, a beiratkozás előtt kérni fogjuk  a végzettség igazolására alkalmas dokumentum másolatát.

Hogyha nem biztos a kapott információ ellenére sem abban, hogy a végzettsége megfelelő-e a választott képzéshez, írjon nekünk emailt kérdésével az icamedu@icamedu.com email címre.

Hogyha nem tudom befejezni a képzést, vagy elállok a modulon való részvételtől a megvásárlást követően, vissza jár-e a befizetett összeg?

Sajnos nem áll módunkban a vásárlást követően a megvásárolt képzés díját visszatéríteni - kizárólag akkor, hogyha a képzés az Akadémiának felróható okokból nem valósul meg.

Ennek ellenére minden esetben a jóhiszeműség és az elfogadható megoldások vezérelik az Akadémia vezetőségét, így nem zárkózunk el az adott egyedi esetek különleges elbírálásától, de tandíjat nem tudunk egyetlen esetben sem visszafizetni. Kérjük ennek mérlegelését a befizetést megelőzően.